Met de caravan op reis! Leuk, maar bent u goed verzekerd?

Kamperen was nog nooit zo populair. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de stijgende verkoopcijfers van caravans. Zodra het mooi weer is, willen we eropuit. We binden de caravan achter onze auto en gaan! Maar hoe zit dat eigenlijk met de verzekering?


Aansprakelijkheid
Veroorzaakt u schade aan anderen, terwijl uw caravan aan uw auto gekoppeld is? Dan kunt u aanspraak doen op de WA-autoverzekering. Is de caravan niet aan de auto gekoppeld, dan is schade bijna altijd gedekt op de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP).

Schade aan de caravan
Voor schade aan de caravan zélf kunt u een aparte caravanverzekering afsluiten. Deze biedt dekking voor bijvoorbeeld brand, ontploffing, diefstal, inbraak en stormschade. Maar let op: Een caravanverzekering is best ingewikkeld. Zo hanteren verzekeraars allerlei verschillende regels voor onder andere hagelschade en de vergoeding van de nieuwwaarde.

Bij zowel aansprakelijkheid als schade aan de caravan is het goed te weten waar u precies aan toe bent. Check daarom voor u vertrekt de voorwaarden van uw verzekeringen nog eens goed. Natuurlijk helpen wij u daar graag bij